Service Saeco, Service Delonghi, Service Cafea si reparatii espressoare

Întreținerea espressorului în 5 pași simpli

La nivel mondial, în fiecare zi se consumă peste două miliarde de cești de cafea. Modalitățile de a prepara această băutură atât de îndrăgită au evoluat foarte mult, iar espressorul a devenit nelipsit din rutina noastră de dimineață. De aceea, întreținerea aparatului de cafea este extrem de importantă pentru a te bucura cât mai mult timp de cel mai bun gust al cafelei de dimineață.

Cum să îți întreții corect espressorul în 5 pași simpli

1. Realizează decalcifierea regulată a espressorului.

Acesta reprezintă un pas foarte important în întreținerea aparatului tău de cafea. Cele mai noi generații de espressoare te anunță când este necesară o decalcifiere. Frecvența decalfierilor depinde în special de numărul de cafele preparate într-un interval de timp, dar și de duritatea apei. Din acest motiv, în cazul în care espressorul tău nu are filtru de apă încorporat, folosește apă plată îmbuteliată sau o cană de filtrare a apei.

2. Schimbă la timp filtrul de apă.

În funcție de cantitatea de apă ce trece prin el (adică de numărul cafelelor preparate), filtrul de apă trebuie schimbat cât mai frecvent. În timp, acesta își pierde proprietățile și nu mai filtrează optim, iar acest lucru conduce la schimbarea gustului cafelei și la deteriorare dispozitivului. Acesta ar trebui înlocuit după ce s-a realizat decalcifierea.

3. Șterge steamer-ul imediat după fiecare utilizare și folosește un produs de calitate pentru curățarea sistemului de lapte.

Dacă espressorul tău are așa-numita „baghetă de abur”, cunoscută ca steamer, atunci trebuie să știi că este necesar să o ștergi după fiecare utilizare. Există lavete special create pentru acest lucru, dar poți folosi orice material ai la îndemână. Important este să nu lași steamerul murdar. De asemenea, se impune și o curățare a sistemului de lapte.

4. Folosește pastile de curățare pentru îndepărtarea uleiului din cafea de pe filtrul unității de preparare.

Aici, avem câteva recomandări pentru tine:

5. Curăță rezervorul de apă și exteriorul espressorului o dată pe săptămână.

Bineînțeles că nu numai interiorul aparatului de cafea trebuie să fie curat, ci și exteriorul. Poți avea grijă de espressorul tău cât de des dorești sau când îți permite timpul. Dacă steamerul trebuie șters după fiecare utilizare, carcasa aparatului poate fi curățată o dată pe săptămână.

Ceragol Ultra Cover Clean detergent spray pentru curatare carcasa espressor

Cover Clean curăță, condiționează și protejează exteriorul aparatului dvs. de cafea. Deoarece multe suprafețe sunt sensibile și dificil de curățat, am dezvoltat o formulă inovatoare de curățare care elimină toate tipurile normale de contaminare.

Materialele sunt curățate temeinic, dar ușor. Aparatul de cafea strălucește așa cum a făcut-o chiar în prima zi, chiar și după multe procese de curățare.

Cover Clean este potrivit în special pentru crom, oțel inoxidabil și plastic. Oferă o strălucire și reduce în mod eficient urmele enervante ale degetelor.

Acest lucru prezintă un avantaj deosebit pentru ecranele tactile și suprafețele strălucitoare. Desigur, curăță excelent afișajele și suprafețele mate.

Pentru a garanta un rezultat perfect, Cover Clean vine cu o cârpă din microfibre de calitate superioară. Ștergeți pur și simplu cu cârpa după curățare și bucurați-vă de strălucirea fără scame și fără urme.

Chiar dacă ai respectat pașii de mai sus, espressorul tău are nevoie periodic de o sesiune de igienizare profesională. Îți recomandăm să apelezi la Service Aparate Cafea, pentru a te asigura că beneficiezi de cele mai bune servicii de curățare grup de cafea și igienizare atât la exterior, cât și la interior.

Găsești aici prețurile pentru reparații espressor, iar aici ne poți contacta. Dacă ai întrebări, le așteptăm în rubrica de comentarii sau pe e-mail la service@kfea.ro.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.