Service Saeco, Service Delonghi, Service Cafea si reparatii espressoare

Procedura de service complet al aparatului de cafea

Service-ul complet este o procedură majoră de întreținere ce implică demontarea completă a espressorului, inspectarea tuturor elementelor, căutarea deteriorării excesive și a defecțiunilor, curățarea sistemului de apă, înlocuirea pieselor uzate, stricate (piesele de schimb nu sunt incluse, acestea se comandă separat, după confirmarea prealabilă a clientului) și toate garniturile majore. La final, se realizează lubrifierea tuturor componentelor mobile.

Este foarte important să efectuați un service complet la toate tipurile de aparate de cafea casnice la fiecare 2 ani.

Serviciul complet include următoarele:

– Demontarea aparatului de cafea în bucăți

În această etapă, examinăm fiecare piesă, căutând deteriorarea excesivă și funcționarea defectuoasă. Dacă vreo piesă este uzată până la limita la care ar putea cauza o defecțiune în viitorul apropiat, le vom include și pe acestea pe lista pieselor defecte în estimarea noastră și îi vom prezenta clientului necesitatea înlocuirii lor și opțiunile disponibile.

– Curățarea sistemului de apă

În fiecare aparat de cafea, există unele piese ce nu pot fi curățate prin proceduri regulate de întreținere, cum ar fi decalcifierea, back flushing etc. Cu toate acestea, ele trebuie curățate din când în când, procedura noastră completă de service include curățarea lor și a tuturor celorlalte părți din espressorul dvs.

– Înlocuirea tuturor garniturilor importante din interiorul aparatului de cafea

Garniturile sunt, de asemenea, piese importante și necesită înlocuire periodică. Este mai bine să fie înlocuite când sunt încă în stare acceptabilă decât atunci când au început deja să se defecteze. Unele necesită atenție la fiecare 1-2 ani din cauza frecării zilnice la care sunt supuse în procesul preparării cafelei, altele pot dura mai mult. În circumstanțe normale, casnice, ar trebui să le înlocuiți doar la fiecare 3 ani.

– Ungerea tuturor componentelor mobile

Ungerea este esențială pentru a menține aparatul de cafea într-o stare de bună funcționare. În afară de unitatea de preparare, pe care trebuie să o lubrifiați la fiecare 6 luni sau după 500 de cești de cafea preparate, există și alte mecanisme din anumite espressoare automate, care necesită lubrifiere din când în când.

– Manopera

În privința costurilor reparațiilor unui aparat de cafea, acestea nu sunt fixe, ci depind de defecțiunile cu care espressorul ajunge în service-ul nostru. Pentru serviciile clasice de întreținere a unui aparat de cafea, puteți consulta această listă de prețuri service aparate cafea.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.